Ibu kepada Dua Orang Mengakhiri Hayat Lebih 0K Hutang Perjudian
Toto

Ibu kepada Dua Orang Mengakhiri Hayat Lebih $550K Hutang Perjudian

Seorang wanita Live Draw Hongkong 29 tahun dan ibu kepada dua orang anak telah menamatkan hidupnya kerana dia sedang bergelut dengan ketagihan perjudian sgp prize dalam talian. Ketagihannya bermula semasa penutupan pandemik menyebabkan dia meminjam wang daripada adik-beradiknya dan menjual barangan peribadi untuk memberi makan kepada ketagihannya.

Ibu Muda Beranak Dua Mengakhiri Nyawa Kerana Perjudian
Mangsa yang tinggal di Bandar Baru Manali, membunuh diri pada Ahad selepas dia kehilangan lebih banyak wang dalam perjudian dalam talian. Dia mempunyai dua anak berusia 3 dan 2 tahun. Polis menjelaskan bahawa wanita itu mula berminat dengan perjudian dalam talian apabila sekatan pertama diperkenalkan. Ahli keluarga cuba campur tangan tetapi mereka tidak dapat meyakinkan wanita itu untuk berhenti berjudi.

Dia dipercayai telah kehilangan $550,000 bermain dalam talian selama bertahun-tahun. Wanita itu berasa tertekan dan cemas serta sering menceritakan kepada adik-adiknya. Pada malam kematiannya, dia dikejarkan ke hospital selepas ditemui tidak sedarkan diri di dalam biliknya, tetapi dia disahkan meninggal dunia sebaik tiba.

Tragedi ibu muda ini telah menimbulkan keresahan dengan penduduk tempatan menentang sebarang pengembangan perjudian. India kekal sebagai pasaran live hk pools tertutup setakat produk perjudian tersedia. Ramai bimbang bahawa sebarang percubaan untuk mengembangkan perjudian akan mengakibatkan lebih banyak kematian yang tidak diingini dan lebih ramai orang menjadi mangsa masalah itu.

Hujah balas terhadapnya ialah orang seperti mangsa mati kerana langkah perlindungan pengguna yang tidak mencukupi yang mana tapak web kelabu dan luar pesisir tidak berminat untuk memperkenalkan sepenuhnya, kerana mereka mengutamakan pemerolehan pelanggan dan jumlah perbelanjaan bagi setiap pelanggan.

Tiada Pemeriksaan Mampu Diurus dalam Pasaran Haram
Tragedi wanita itu berpotensi dapat dielakkan jika dia mempunyai akses kepada sumber yang berguna dan tapak web perjudian yang bertanggungjawab yang macau pools telah menjalankan semakan KYC dan AML yang diperlukan, bersama-sama dengan semakan kemampuan, untuk memastikan bahawa dia mampu untuk memperjudikan jumlah yang dia pernah berjudi.

Tragedi serupa bukan perkara biasa. Di Filipina, seorang ibu memutuskan untuk menjual bayinya untuk membayar balik hutang e-sabong. Kanak-kanak itu kemudiannya diambil oleh pegawai polis yang menemui pembeli, tetapi ibu itu tidak mungkin menerima hak penjagaan kanak-kanak itu lagi.