Jumlah lawatan harian Macau pada Tahun Baharu turun pada hari Xmas setiap hari, Dis
Toto

Jumlah lawatan harian Macau pada Tahun Baharu turun pada hari Xmas setiap hari, Dis

Jumlah purata harian Macau bagi pelawat yang tiba dalam tempoh 31 Disember hingga 3 Januari – dirujuk oleh pihak berkuasa pelancongan tempatan sebagai cuti “Tahun Baru” – berjumlah 21,242; penurunan berbanding purata harian https://valshawcross.com/ semasa tempoh perayaan Krismas , dan penurunan berbanding pengiraan harian untuk keseluruhan bulan Disember.

1 Januari hingga 3 Januari adalah cuti umum di tanah besar China mengikut Majlis Negeri. Perayaan utama kaum Cina seterusnya ialah cuti Tahun Baru Cina, yang akan berlangsung dari 11 Februari hingga 17 Februari.

Purata data pelawat Macau 31 Disember hingga 3 Januari menunjukkan 92.4 peratus – atau 19,629 ketibaan setiap hari – adalah dari tanah besar China, kata Pejabat Pelancongan Kerajaan Macau (MGTO) pada Selasa.

Purata pengiraan harian ketibaan pelawat yang direkodkan untuk cuti “Tahun Baru” menandakan penurunan sebanyak 13.3 peratus jika dibandingkan dengan https://fcuzhhorod.com/ musim “Krismas” – termasuk 23 hingga 27 Disember – dan penurunan 1.0 peratus jika dibandingkan dengan purata pelawat harian ketibaan untuk bulan penuh Disember, menurut data MGTO.

Pihak berkuasa pelancongan menegaskan, bagaimanapun, bandar itu telah menerima 30,747 ketibaan pelawat pada 31 Disember, satu jumlah yang menandakan “rekod harian tertinggi” dalam tempoh 11 bulan sebelumnya.

Kadar penghunian hotel purata hotel Macau – termasuk rumah tumpangan – mencecah 67.2 peratus untuk 31 Disember hingga 3 Januari. Purata kadar penghunian hotel hotel tiga bintang hingga lima bintang Macau masing-masing https://pageantsnews.com/ adalah 73 peratus, 69.9 peratus dan 67.6 peratus dalam tempoh itu. , menurut data MGTO.

Kadar purata bilik hotel dan rumah tamu di Macau yang dikenakan semasa cuti Tahun Baru adalah pada MOP1,127.6 (AS$141.2).

Kadar purata setiap malam hotel tiga bintang yang dikenakan semasa tempoh percutian itu ialah MOP694.2; manakala hotel lima bintang ialah MOP1,447.7, dan hotel empat bintang ialah MOP701.1.

Beberapa hartanah resort kasino di Macau ditempatkan di dalam kompleks hotel dengan penginapan lima bintang.