Rocky Balboa Membintangi Iklan Ladbrokes Baharu
Toto

Rocky Balboa Membintangi Iklan Ladbrokes Baharu

Legenda filem dan tinju Rocky Balboa telah menjadi tokoh yang kekal sejak 1976, dan tidak akan pergi. Watak Sylvester Stallone, yang meninggalkan jejaknya lebih Pengeluaran SGP Hari Ini daripada sekali pada skrin besar dan kecil, kini sekali lagi muncul di skrin kecil melalui pengendali permainan Ladbrokes.

Berbatu II
Pemandangan biasa dari Rocky II, dengan Sylvester Stallone berlari melalui jalan-jalan di Philadelphia. Ladbrokes telah menukar lakonan Rocky menjadi iklan baharu, lengkap dengan pelakon 2022. (Imej: IGN)
Rocky muncul dalam iklan baru untuk pengendali, menurut The Mirror . Walau bagaimanapun, ia bukanlah Sly yang berusia 76 tahun itu sendiri. Sebaliknya, ia adalah rekreasi adegan ikonik dari Rocky II 1979. ”

Mungkin atas sebab itu, Ladbrokes beralih kepada Rocky sebagai protagonisnya. Dalam Rocky II, Rocky berlari melalui jalan-jalan di Philadelphia sambil peminatnya mengikutinya di belakangnya. Akhirnya, dia menaiki tangga Muzium Seni Philly, tempat dia menumbuk langit dengan penumbuknya sebagai penghormatan terhadap pencapaiannya.

Ladbrokes, seperti Rocky, tahu bagaimana rasanya menerima pukulan demi pukulan. Ia, dan pemiliknya Entain, telah menerima banyak pukulan di UK dan tempat lain selama bertahun-tahun.

Ladbrokes berjaya melakukan pencapaian yang sama apabila ia menyenaraikan Rocky untuk iklan itu. Apa yang bermula dengan rakaman dari filem itu berakhir dengan Rocky berlari di hadapan sekumpulan atlet dari sukan yang berbeza. Malah terdapat sebuah kereta lumba Formula 1 dan kuda lumba, barangan yang tidak dilihat dalam asal.

Kesan khas
Iklan itu, sudah tentu, adalah rekreasi digital. Di tangan pembikin filem Denmark Nicolai Fuglsig, pengarah filem Chris Hemsworth 12 Strong , editor mengalih keluar pelakon asal – tolak Rocky – sekeping demi sekeping. Kemudian, dengan bantuan LiDAR (pengesanan dan jarak cahaya), krew boleh menyusun model jalanan Philadelphia yang berfungsi.

Dari situ, 250 atlet dan pelakon berkumpul untuk “berlari” di belakang Rocky, sama seperti dalam filem asal. Mereka, bagaimanapun, sebenarnya membuat Keluaran Sidney persembahan di dalam hangar di Budapest, Hungary.

Pada masa iklan itu siap, enam bulan telah berlalu, dan 15K jam telah dibelanjakan untuk mencipta semula kesan visual.

Stallone dilaporkan meluluskan penggunaan Rocky oleh Ladbrokes. Dia tidak perlu mengikut undang-undang, kerana dia tidak mempunyai hak untuk filem itu. Tetapi ia sentiasa idea yang baik untuk mempunyai Rocky di sudut anda.

Satu Usaha Berpasukan
Idea ini adalah cetusan idea agensi iklan kreatif Neverland. Ladbrokes menyukai apa yang dilihatnya, terutamanya kerana ia mendorong sampul surat mengenai pembangunan komersial.

Pengasas bersama Neverland dan pemangku pengarah kreatif eksekutif Jon Forsyth menegaskan bahawa menolak sampul surat akan menjadi satu-satunya pilihan yang boleh diterima. Syarikat itu telah mengusahakan projek Ladbrokes, setiap percubaan untuk menjadi lebih berani daripada yang lepas.

Saya tahu saya akan mendaftar [untuk] perjalanan yang hebat dengan perangkap pada setiap langkah, tetapi melompat dalam fikiran saya kepada kemungkinan hasil akhirnya, saya rasa ini akan menjadi epik. Saya peminat tegar Rocky dan ingin mengambil ikon, larian paling terkenal dalam sejarah filem dan Togel HK mencampurkan semuanya? Saya turut serta,” kata Pengarah Pemasaran Jenama Ladbrokes UK James Kennedy.

Iklan itu, yang boleh dilihat di sini , tidak membincangkan perjudian. Ia tidak berusaha keras untuk meyakinkan penonton untuk bertaruh pada perlumbaan besar seterusnya. Apa yang dilakukannya, bagaimanapun, membuat ratusan ribu orang memberi perhatian.

Sesiapa yang biasa dengan francais Rocky akan mengenali lagu itu, Gonna Fly Now. Jika mereka belum melihat skrin TV, mereka akan melihat apabila muzik dimulakan. Bagi sesetengah syarikat, tahap perhatian itu adalah emas tulen.