Studio City berkata GGR meningkat 146 peratus pada Okt-Nov, mencari nota baharu
Toto

Studio City berkata GGR meningkat 146 peratus pada Okt-Nov, mencari nota baharu

Penganjur pusat peranginan Keluaran SGP Studio City (gambar) di Macau berkata, hasil perjudian kasar (GGR) hartanah itu pada Oktober dan November pada suku keempat terkini meningkat kira-kira 146 peratus berbanding keseluruhan suku ketiga 2020. Ia memberi berita itu pada hari Isnin kerana ia mendedahkan https://retrobazar.com/ rancangan untuk mengeluarkan jumlah nota senior baharu yang belum diumumkan.

Studio City Finance Ltd, anak syarikat Studio City International Holdings Ltd, entiti mengawal kompleks Studio City, berkata dalam pemfailan Isnin bahawa kumpulan itu menjangkakan mencapai pulang modal dalam pendapatan larasan sebelum faedah, cukai, susut nilai dan pelunasan (EBITDA). ) “apabila mencapai kira-kira 30 peratus hingga 35 peratus” daripada kadar larian GGR bersejarah hartanah itu.

Syarikat itu bagaimanapun berkata bahawa ia menjangkakan GGR di Macau https://newspaperinnovation.com akan terus “terpengaruhi secara negatif” oleh “larangan atau sekatan perjalanan yang ketara, sekatan visa dan keperluan kuarantin dan penjarakan sosial” yang dilaksanakan di Macau sebagai langkah balas terhadap Covid-19.

“Kami telah mengambil pelbagai langkah mitigasi untuk menangani cabaran wabak Covid-19, seperti melaksanakan program pengurangan kos untuk meminimumkan aliran keluar tunai bagi barangan yang tidak penting dan merasionalkan program perbelanjaan modal kami dengan penangguhan dan pengurangan yang memanfaatkan kunci kira-kira kami,” ia menambah.

Dalam pemfailan berasingan, Studio City Finance mengumumkan rancangan untuk menjalankan tawaran antarabangsa nota senior. Ia juga berkata ia telah memulakan tawaran tender tunai bersyarat untuk “mana-mana dan semua” nota tidak bercagar senior tertunggak bernilai AS$600 juta yang akan dibayar pada Februari 2024.

Studio City Finance berkata ia merancang untuk menggunakan hasil daripada nota baharu itu, bersama dengan wang tunai di tangan jika berkenaan, untuk membiayai tawaran tender bersyarat dan kos berkaitan; menebus sepenuhnya sebarang nota 2024 yang masih tertunggak berikutan tawaran tender; dan https://www.meteopassion.com/ menggunakan sebarang baki jumlah untuk membiayai sebahagian projek Studio City Fasa 2 dan untuk tujuan korporat am.

Melco Resorts and Entertainment Ltd mengawal Studio City International Holdings dan menjalankan operasi permainan di hartanah Studio City. Melco Resorts dikawal oleh usahawan permainan Lawrence Ho Yau Lung.

Dalam pendapatan suku ketiga yang disiarkan pada November, Melco Resorts berkata pandemik Covid-19 telah “menjejaskan pembinaan projek Studio City Fasa 2,” lanjutan kepada resort itu. Firma itu telah menambah kemungkinan “masa tambahan” diperlukan untuk menyiapkan pembinaan.

Dalam latihan saham Ogos, Melco Resorts meningkatkan pegangannya dalam Studio City International kepada 54.7 peratus daripada 54.1 peratus.

Dalam pemfailan terbarunya, Studio City Finance berkata kumpulan itu memegang tunai dan setara tunai sebanyak AS$98.6 juta dan tunai terhad sebanyak AS$0.1 juta setakat 30 November. Ia juga mempunyai kemudahan kredit pusingan HKD233.0 juta (AS$30.1 juta) di bawah kemudahan kredit 2016. Sehingga tarikh itu, jumlah pokok hutang tertunggak kumpulan itu ialah AS$1.60 bilion, katanya.