Timbalan pengarah DICJ berundur, ambil cuti tanpa gaji
Toto

Timbalan pengarah DICJ berundur, ambil cuti tanpa gaji

Leong Man Ion (gambar), timbalan pengarah pengawal selia kasino Macau – Biro Pemeriksaan dan Penyelarasan Permainan, juga dikenali sebagai DICJ – berundur daripada jawatan itu, menurut kiriman rasmi yang diterbitkan pada hari https://htourist.net/ Rabu dalam Warta Rasmi kerajaan.

Notis itu adalah sebahagian daripada pengumuman yang mengatakan Encik Leong telah diberikan cuti tanpa gaji jangka panjang, dari 25 Mac 2021 hingga 20 Oktober 2022. Ia tidak memberikan penjelasan mengenai cuti tanpa gaji Encik Leong.

Dalam jawapan bertulis kepada GGRAsia, jurucakap DICJ berkata Encik Leong telah meminta cuti tanpa gaji itu “atas sebab peribadi”.

“Selepas pertimbangan menyeluruh, biro memutuskan untuk menghormati kehendaknya,” kata orang itu, sambil menambah bahawa biro itu menghargai “kerja dan komitmen” Encik Leong selama ini.

Menurut pengumuman Warta Rasmi, Encik Leong akan berhenti menjadi timbalan pengarah DICJ, kembali ke jawatan sebelumnya di pengawal selia sebagai penasihat teknikal kanan, bermula dari Khamis (7 Januari).

Di Macau, pegawai di peringkat pengarah atau timbalan pengarah di jabatan https://gifetgif.com/ kerajaan biasanya terlibat dalam pelantikan sama ada satu tahun atau dua tahun, yang mungkin diperbaharui. Perkhidmatan terbarunya ialah pembaharuan selama setahun, bermula pada 7 Januari 2020.

Encik Leong – yang dilatih sebagai akauntan dan juruaudit – pertama kali dilantik sebagai timbalan pengarah pengawal selia permainan pada Januari 2009. Beliau menyertai badan itu pada 1990.

Seorang pengarah baharu, Adriano Marques Ho, telah menerajui DICJ pada https://filmstory.org/ bulan Jun. Encik Ho pernah berkhidmat sebagai penasihat kepada Setiausaha Keselamatan bandar itu.